آلزایمر

یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف زیاد 'ویتامین ب' می تواند میزان کوچک شدن مغز را در افراد مسنی که برخی علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر را دارند کاهش بدهد.
کوچک شدن مغز یکی از علائم 'اختلال جزئی ادراک' است که معمولا به زوال عقل منجر می شود.

محققان می گویند این یافته می تواند اولین گام در جهت تشخیص راهی برای به تعویق انداختن ابتلا به بیماری آلزایمر باشد.

کارشناسان این یافته را مهم ارزیابی کرده اند اما می گویند تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

در این مطالعه که در نشریه Public Library of Science One منتشر شده، 168 فرد مسن که دچار زوال عقل بودند شرکت کردند.

این بیماری که زوال جزئی حافظه و مشکلات زبانی از مشخصات آن است، فراتر از آن است که با افزایش سن توجیه شود و می تواند از نشانه های آلزایمر و دیگر اشکال زوال عقل باشد.

نیمی از داوطلبان مشارکت در این مطالعه، روزانه قرص های مکمل ویتامین ب را ( B9 و همین طور ویتامین B6 و ویتامین B12 ) را بیشتر از دوز پیشنهادی روزانه مصرف کردند.

به نیم دیگر شرکت کنندگان در این مطالعه، قرص های بدون اثر داده شده بود.

بعد از دو سال، میزان کوچک شدن مغز هر دو گروه اندازه گیری شد.

به طور متوسط بعد از 60سالگی، مغز به میزان 0.5 درصد کوچک می شود.

مغز کسانی که به اختلال جزئی ادراک مبتلا هستند دوبرابر بیشتر از حالت عادی کوچک می شود.

افراد مبتلا به آلزایمر سالانه 2.5 درصد مغزشان کوچک می شود.

یک گروه مطالعاتی پروژه آکسفورد که بر روی 'حافظه و سن' تحقیق می کنند، دریافته اند که روند کوچک شدن مغز در افرادی که ویتامین های مکمل استفاده کرده اند به طور متوسط حدود 30 درصد کاهش یافته است.

در برخی افراد مورد مطالعه، روند کوچک شدن مغز بیش از 50 درصد کاهش یافته بود که میزان تحلیل بافت مغز این افراد متناسب بود با کسانی که حتی به اختلال جزئی ادراک هم مبتلا نبودند.

برخی از انواع ویتامین های بی- اسید فولات، B6 و B12- میزان ماده ای به نام هوموسیستین را در خون کنترل می کنند. میزان بالای هوموسیستین با کوچک شدن مغز و بیماری آلزایمر ارتباط دارد.

محققان این مطالعه بر این باورند که ویتامین ب بر میزان هوموسیستین تاثیر می گذارد و از این طریق منجر به کاهش روند کوچک شدن مغز می شود.

ویتامین ب به صورت طبیعی در بسیاری از خوراکی ها یافت می شود که گوشت، ماهی، تخم مرغ و سبزیجات از آن جمله اند.

کارشناسان هشدار داده اند که افراد نباید بدون تجویز پزشک، ویتامین های مکمل را در دوز بالا مصرف کنند.

آژانس استانداردهای تغذیه بریتانیا می گوید مصرف روزانه بیش از 200 میلی گرم ویتامین B6 میتواند به از دست رفت حس پا و بازو منجر شود با این حال این عوارض پس از قطع مصرف مکمل ها، از بین می رود.

این آژانس می افزاید با اینکه به نظر می رسد مصرف روزانه کمتر از 2 میلی گرم B12 مضر نیست، شواهد زیادی نیز از عوارض مصرف بیش از اندازه آن در دست نیست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد